Kulcsár Lászlóné 1973-ban, az érettségi vizsgája másnapján kezdett dolgozni az ÁFÉSZ irodájában. Az akkori igazgatónak jó szeme volt, köszönet érte, hiszem, ma már tudjuk, nagy kincset hagyott volna veszni, ha nem keresi meg a szőke gyakornoklányt. Három év irodai munka és első gyermeke születése után már nem az irodába tért vissza dolgozni, hanem az üzletbe, ahova mindig is vágyott. Emberszeretete és a munka iránti tisztelete kiváló szervezőkészséggel és teherbírással párosult, ennek köszönhetően néhány év múlva már a "nagy" ABC vezető-helyettesévé léptették elő. Itt is remekül megállta a helyét, családja nagyon büszke volt rá, sőt egy rövid TV műsor során is ő képviselte az ABC- t.
Az itteni évek után újabb váltás következett, amikor a Ruházati üzletbe helyezték, immár vezetőnek. Ez már nehezebb lépés volt, hiszen rengeteg új dolgot kellett megtanulnia. Hiszen már nem a romlott tej és a göngyöleg kezelése volt a nagy feladat, hanem egy sokkal kifinomultabb világban kellett bizonyítania és helyt állnia. A félve elvállalt feladatról hamar kiderült, hogy a lehető legjobb választás volt, hiszen Anna megtalálta önmagát a szövetek, függönyök, finom kelmék világában. Ez volt az a terep, ahol kreativitását és női teremtő energiáit maximálisan kibontakoztathatta. Amint erre lehetőség adódott, az ÁFÉSZ kötelékeit elhagyva magánvállalkozóként folytatta a megkezdett munkát. Több mint 20 éve lankadatlan kedvvel és motiváltsággal alkot, dolgozik, tanácsot ad, segít és meghallgat.
2001-ben családi vállalkozásban megnyitotta és a mai napig tanácsaival segíti a Palermo cukrászda működését.
Páratlan üzleti érzékének legfontosabb jegye az a képesség, hogy minden helyzetben képes a hagyományokat tiszteletben tartva fejleszteni, újítani és megújulni. Mindemellett három gyermek nagymamájaként sosem mulasztja el finomabbnál-finomabb süteményekkel várni az apróságokat. Biciklizni tanít, szorzótáblát gyakorol, lovaglóórákra fuvaroz és vigyázza lépteiket a strandon.
Munkája és családja iránti alázata, hűsége és kitartása példaértékű.
Képanyagok a díjátadásról