2021. szeptember 28. kedd
Vencel
Holnap: Mihály napja lesz

Sporthírek

Az FC Dabas játékosai ismételten egy NB I-es klub második csapatával mérkőznek meg. A Ferencvárosi TC II és a Paksi FC II után ezúttal az Újpest FC II-vel mérhetik össze tudásukat.

A mérkőzés időpontja: 2020.09.05. (szombat, 16:30)
Helyszín: FC Dabas Sporttelep - WELLIS Sportpark (Pálya utca 1.)

A csapat a jelenlegi szezonban mondhatni szárnyal. Továbbra is őrzik veretlenségünket, 7 mérkőzésen szerzett 17 pontjuknak (5 győzelem, 2 döntetlen) köszönhetően pedig az igen előkelő 2. helyezést foglalhatják el a tabellán.

Hajrá Dabas!

Print Friendly, PDF & Email

A Dabasi-szőlősi Közösségi Ház szeretettel meghív minden érdeklődőt a szeptember 5-én (szombaton) 9.00 órától tartandó Családi Sportnapra.

Print Friendly, PDF & Email

Vírusölő, egészségmegőrző nyílt kerékpározást szervez a TOUR DE FEKT KERÉKPÁROS BARÁTI KÖR június 28-ra.

Gyülekező Dabason, a Szent István téren, indulás 9 órakor.
Útvonal: Dabas Főtér – Bugyi - Borzasi Kápolna - Dabas főtér.

Várunk szeretettel!
Gyere, kerekezzünk együtt az egészségünkért!

Print Friendly, PDF & Email

Kedves Játékosok, Tisztelt Szülők, Hozzátartozók!

Szeretnénk egy igazán jó foci délutánt, elsősorban az utánpótláskorú labdarúgóinknak, valamint az FC Dabashoz és up. játékosokhoz kötődő családtagoknak szervezni. A következő hazai NBIII. mérkőzésen azt szeretnénk, hogy az összes dabasi játékos anyukája-apukája, testvére esetleg nagyszülője kilátogatna a felnőtt foci meccsünkre, ahol a gyerekekkel közösen élvezhetnénk és szurkolhatnánk ki a győzelmet.

Print Friendly, PDF & Email

Bajnok a Klinikák Gyógyszertár csapata!

A teremlabdarúgó-bajnokság utolsó fordulója papírforma eredményeket hozott, így 2-1-es győzelmével a Klinikák Gyógyszertár először szerezte meg a bajnoki címet. A 2. helyen (veretlenül!) a Villa Negra végzett, míg a dobogó alsó fokára a Botlik Bt. állhatott fel. Gólkirály: Podoba János (Villa Negra) 14 góllal. A torna fiatal tehetsége: Rutterschmid Robin (Botlik Bt.), a torna kapusa: Prigyeni Dániel (Kispályásokk). Az utolsó forduló eredményei: Botlik Bt. - Hornyák Kft. 4-2, Villa Negra - San Síro 6-1, Pelux FC Kispályásokk 5-2, White Team - FC St.Páli 1-0, Klinikák Gyógyszertár - Ágyusok 2-1.
 

Dabas Város Önkormányzata 2019. december 13-án tartotta meg hagyományos évzáró eseményét, az ünnepi Sportgálát.

Az OBO Arénában megrendezett évzáró sportrendezvényen az idei esztendőben Az Év Sportolója, Az Év Csapata és Az Év Edzője díjak kerültek átadásra. Az est díszvendége Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász, valamint Fecezsin Róbert magyar válogatott labdarúgó volt.

Print Friendly, PDF & Email

Szeretettel meghívok minden sportegyesületet, sportolót, sportszeretőt és érdeklődőt a Sportgálára, amelyet december 13-án (pénteken) 18.00 órától tartunk az OBO Arénában. Ezen az eseményen adjuk át az Év sportolója, az Év csapata, elismeréseket.

A díjátadásban segédkeznek Feczesin Róbert, válogatott labdarúgó és Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász.

Kőszegi Zoltán
polgármester

Print Friendly, PDF & Email

2019. Június 2-án került sor a 16.  Dabasi Futónap megrendezésére, amely városunk egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye.

Az idei esztendőben is nagy létszámmal, kiváló hangulatban és valódi közösségi élményként zajlott a sportrendezvény, amiről a képgalériánkban megtekinthető képek is bizonyságul szolgálhatnak. Megtekintés ide kattintva.

A futónap eredménylistája megtekinthető ide kattintva.

További kép és videoanyagok az esemény facebook oldalán ide kattintva.

Print Friendly, PDF & Email

Először bajnok a Pelu-Ker FC!

Fordulatos mérkőzésen, 3-1-es hátrányból nyerve, pontveszteség nélkül szerezte meg a Pelu-Ker FC első bajnoki címét a nagy rivális Botlik Bt. ellen. A dobogó harmadik fokára a KT Team került. Csalódást okozott szereplésével a Klinikák Gyógyszertár és a Jasin Kft. is, utóbbi az utolsó mérkőzésén már ki sem állt... Új gólkirálya is lett a tornának: Botos Gábor (Micsurin FC). Torna kapusa: Isztolyka Ádám (White Team). Fiatal tehetség: Kiss Ákos (Botlik Bt.). Az utolsó forduló eredményei: Micsurin FC - Klinikák Gyógyszertár 7-3, Kakucsi Öregfiúk - White Team 4-4, Villa Negra - Jasin Kft. 3-0 (játék nélkül), KT Team - In-Team FC 6-1, Pelu-Ker FC - Botlik Bt. 4-3.
 

Október 4. az Állatok Világnapja. Az Orpheus Állatvédő Egyesület alkotói pályázatot hirdet “Állatbarát Plakátpályázat 2018” címmel, melynek célja az állatszeretet és a felelős állattartás népszerűsítése, a környezettudatosság fokozása, a kreatív alkotószellem ösztönzése, az állatvédelem.

A pályázók pozitív vagy negatív példák bemutatása révén elkészített alkotásokkal nevezhetnek. Az alkotó témája lehet pl. a házi kedvencek vagy a gazdasági állatok tartása, a cirkusz, az állatkert, a vadászat, a prémtermelés, az állatkísérletek, a sintértelepek, vagy egyéb témakör. A pályamű készülhet A4 / A3 méretben, a plakát készítési technikája (pl. rajz, festmény, kréta, egyéb) szabadon választható.

Print Friendly, PDF & Email

Július 30-án orvosi felügyelet mellett ismét edzeni kezdett Duhaj Ádám az FC Dabas focistája. Ádám első edzését dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori klinika igazgatója és szakorvosokból álló csapata  követte nyomon mérőkészülékeivel.

Az edzésről készült felvételeket és a professzor úrral készült riportot tekinthetik meg az alábbiakban az érdeklődők.

Print Friendly, PDF & Email

Háromnapos strandkézilabda EBT kvalifikációs tornát rendeztek a hétvégén a DABASI STRANDON. A hétvégi sporteseményt nagy részvétellel, jó hangulatban és ragyogó időben sikerült lebonyolítani a szervezőknek.
Külön sikerként lehet még megemlíteni, hogy a Dabas EBT Férfi csoport 1. helyét a OVB Dabas Beach Boy'z csapata szerezte meg.

A strandkézilabda versenyek célja, hogy versenylehetőséget biztosítsanak a sportjátékot kedvelők számára és egyben a felnőtt és utánpótlás női és férfi nemzeti válogatott kiválasztására is, továbbá a sportjáték széleskörű elterjesztése és további népszerűsítése, illetve a Fair Play szabályainak betartása, aktív pihenés és szórakozás biztosítása.

Print Friendly, PDF & Email

Az idei évben immár harmadik alkalommal került megrendezésre az FC BARCELONA labdarúgó-iskolája június 18-22. között Dabason az FC Dabas SE modern Utánpótlás Központjában.

A résztvevő 230 gyermek 2 nagyméretű füves és 1 nagyméretű műfüves pályán edzhetett napi 4 alkalommal a hét minden napján, illetve rendszeresen vehettek részt elméleti képzéseken is. A szervezők munkáját az FC BARCELONÁTÓL érkező 7 edzőn kívül számos segítő és önkéntes lelkes és odaadó munkája támogatta.

Print Friendly, PDF & Email

A  Dabasi  Lokálpatrióta  Egyesület  és  magánszemélyek szervezésében május 27-én került megrendezésre a 15. Jubileumi RotaChrom Dabasi Futónap, amely városunk egyik legnagyobb tömegsportrendezvénye. A jó időben és kitűnő hangulatban megrendezett sportnapon idén 2,5  km-es,  negyedmaratoni,  valamint  félmaratoni távon tehették próbára magukat a résztvevők.

A Futónap részletes eredményei ide kattintva tekinthetőek meg.

Print Friendly, PDF & Email

A  Dabasi  Lokálpatrióta  Egyesület  és  magánszemélyek szervezésében május 27-én (vasárnap) kerül sor a 15. Jubileumi RotaChrom Dabasi Futónap megtartására, amely városunk egyik legnagyobb tömegsportrendezvénye.

A Futónapot idén is az „Inkább lódulj, mint bódulj” szlogennel drogprevenciós jelleggel szeretnénk megtartani. A  futóverseny  2,5  km-es,  negyedmaratoni  táv,  valamint  idén  ismét  félmaratoni táv teljesítésére nyújt lehetőséget.

Print Friendly, PDF & Email

2018. március 29-én (csütörtök) most először kerül megrendezésre Magyarországon a Budapest Arénában az X-Trial ügyességi motorverseny, mely a FIM Világbajnokság része. Maga az esemény szervezése és az, hogy ez alkalommal hazánkban kerül megrendezésre a világbajnokság döntője, Dabas Város nevéhez is kapcsolódik.

Mivel a több szakaszból álló világbajnokság magyarországi állomása az utolsó ebben a szezonban, így itt kerül kihirdetésre az X-Trial 2018-as világbajnoka is.

Print Friendly, PDF & Email

A Dabas VSE KC a magas színvonalú sport mellett kiemelten fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást is, ezért példaértékű megállapodást kötött a Munkahely a családokért  alapítvánnyal, hogy együtt, karöltve segítsék a helyi családok életét.

A „Családokat a lelátóra” programjukon keresztül célul tűzték ki, hogy gondoskodnak a régió családjainak folyamatos, ingyenes kézilabdaprogramjairól,  továbbá az ezekben résztvevő családok gyermekeinek az ingyenes részvételről a dabasi utánpótlás-nevelésben. A megvalósításban kiemelt támogatói szerepet vállal a Bro-Ker-Bét Kft. és a Trendház 2000 Kft.

Print Friendly, PDF & Email

Jasin Kft. a terembajnok!

A "bajnoki döntő": Jasin Kft. - Klinikák Gyógyszertár 4-0. A további mérkőzések eredményei: Kakucsi Örgefiúk - Bandur és Fia Kft. 3-2,  Villa Negra - Micsurin FC Dános 5-2, Botlik Bt. - Pelu-Ker FC 4-1, White Team - Gyáli Madrid 6-1, KT Team - UFC 4-3. Gólkirály: Wrábel József (Jasin Kft.) 21 góllal, a torna kapusa: Gál Roland (Gyáli Madrid), fiatal tehetsége: Nádasi Kornél (Gyáli Madrid) és Duhaj Ádám (Botlik Bt.).
 

2017. december 14-én az OBO Aréna adott otthont az önkormányzat évzáró sportrendezvényének, a Sportgálának. Az idei esztendőbe Az Év Sportolója, Az Év Utánpótlás csapata, Az Év Csapata, Az Év Edzője valamint Dabas Város Sportjáért díjak kerültek átadásra.

Az alábbiakban a díjazottak névsora és méltatásaik, illetve az eseményről készült fényképfelvételek érhetőek el.

Print Friendly, PDF & Email

Második alkalommal, idén ismét megrendezésre került az FCBEscola, az FC Barcelona hivatalos labdarúgó iskolájának nyári football tábora Dabason.

A tizennyolc európai város közül Magyarországon egyedüli helyszínként az FC Dabas SE utánpótlásközpontja adott helyet a 7 katalán edző által vezetett tábornak.

Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.