Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2024. június 19. szerda
Gyárfás
Holnap: Rafael, Dina, Polett napja lesz

Archív híreink 2019

December 17-én tartotta ünnepi évzáró testületi ülését a dabasi önkormányzat.

Az est ünnepi hangulatát Kotán Sándorné Wass Albert szavalata és a Szent János Katolikus Általános Iskola Szentjánosbogár Kórusának felemelő műsora alapozta meg. Kőszegi Zoltán polgármester évértékelőjében kiemelte a város lakosságszámának folyamatos növekedését, amelynek köszönhetően 2019-ben közel száz fővel gyarapodott a város lakossága az elő év végéhez képest.

Print Friendly, PDF & Email

December 9-12 között a város szépkorú polgárait köszöntöttük a település részenként megrendezett idősek karácsonyi ünnepségein. Az eseményeket a Sári Zarándokház és Kulturális Központban, a Kossuth Művelődési Központban, a Gyóni Géza Általános Iskolában és a Szőlősi Közösségi Házban szerveztük meg, ahol a résztvevőket ünnepi műsorokkal, valamint szerény vendéglátással és ajándékkal köszöntöttük.

A színvonalas ünnepi műsorokat minden helyszínen a helyi gyermek és diákcsoportok, művelődő közösségek felnőtt fellépői biztosították.

Print Friendly, PDF & Email

Bulizzunk együtt egy hatalmas retro partiban, szilveszterkor a Szent István téren!

20:30- Midnight Boogie party zenekar hazai és külföldi slágerek
22:30- Piramis Nagy Buli-40. turnézáró nagykoncert
01:00- Polgármesteri Újévi köszöntő
Tűzijáték - Ünnepi tűzijátékkal, látványos görögtűzzel és fényelemekkel köszöntjük az új évet
01:30- DJ Dominique – Retro mixei
02:20-03:00 DJ Thomix retro buli

Mindenkit szeretettel várunk!

Print Friendly, PDF & Email

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Dabas Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2019. (II. 15.) számú önkormányzati rendelete alapján a Dabasi Polgármesteri Hivatal 2019. december 23. napjától 2020. január 3. napjáig igazgatási szünetet tart.

Az igazgatási szünet ideje alatt a Polgármesteri Hivatal zárva tart. ÜGYFÉLFOGADÁS NINCS! Telefonos ügyelet a zárva tartás ideje alatt kizárólag halaszthatatlan ügyben lesz a 06-29/561-200 telefonszámon.

2019. január 6-tól a Dabasi Polgármesteri Hivatal a megszokott ügyfélfogadási időben várja az ügyfeleket.

Rigóné dr. Roicsik Renáta
jegyző

Print Friendly, PDF & Email

A dabasi Kreatív Alkotói Kör 5. kiállításán láthatóvá tette a láthatatlant, alakot, testet adott a mindennapjainkat segítő angyaloknak úgy, ahogy ők megálmodták azokat.

A szervezők Révész Károlyt az Emberi Erőforrás Bizottság elnökét kérték fel, hogy nyissa meg a kiállítást, hiszen képviselő urat éppen egy évvel ezelőtt ért egy súlyos autóbelest, de őrangyalainak köszönhetően ma már egészségesen ismét itt lehet Velünk. A kiállításmegnyitó műsorában hallhattuk a Dabasi Irodalmi Kör és a Tollászkodók, tollforgatók, versfaragók körének angyalverseit, valamint a dabasi MUZSÁK Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusát is.

Print Friendly, PDF & Email

November utolsó napján – folytatva a több évtizedes hagyományt – a Sári Zarándok és Kulturális Központban köszöntöttük az idei évben arany-, smaragd-, gyémánt-, vagy vaslakodalmukat ünneplő házaspárokat.

Amióta az önkormányzat szervezi ezt az ünnepséget, most először köszönthettünk 75., azaz koronaékszer-lakodalmukat ünneplő párt. Balog Vince és Gombár Ilona 1944-ben, 75 esztendővel ezelőtt kötöttek házasságot Sáriban. Életük, egymás iránti szeretetük és hűségük példa értékű lehet mindenkinek. A megjelent 28 párt Dr. Erdélyi Zsolt, városunk anyakönyvvezetője köszöntötte, majd a házaspárok az emlékkönyvek aláírásával megerősítették több évtizede tett fogadalmukat.

Print Friendly, PDF & Email

December 1-jén fellobbant az adventi koszorú első gyertyájának lángja és az ünnepi fények a város főterén.

Az egésznapos programok délelőtt kezdődtek a karácsonyi díszbe öltöztetett Levendulaházban és a Gombay–Dinnyés-kúriában, ahol a Mikulás, szorgos manó-segédeivel és Rudolf, a rénszarvas várta a gyermekeket. Hóhercegnő és a Mikulás-lányok, a Portéka színpad, a Silver duó és a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai hangulatos műsoraikkal segítettek ráhangolódni az ünnepre, az adventi várakozásra.

Print Friendly, PDF & Email

A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni.

A Korm. rend. 1. § (3) bekezdés b) pontja és a (3a) bekezdés b) pontja az előbbi feladat ellátását a közlekedésért felelős miniszter által kijelölt szervezethez telepíti.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata nevében szeretettel meghívunk minden szépkorú polgárt a lakóhelyéhez legközelebbi időseknek szervezett karácsonyi ünnepségre.

Dabas-Sári: december 9., hétfő, 15.00 óra
Sári Zarándokház és Közösségi Színtér

Dabas: december 10., kedd, 15.00 óra
Kossuth Kulturális Központ

Gyón: december 11., szerda, 15.00 óra
Gyóni Géza Általános Iskola

Dabasi-szőlők: december 12., csütörtök, 15.00 óra
Dabasi-szőlősi Művelődési Ház

Minden szépkorú dabasi polgárt szeretettel várunk a lakhelyéhez legközelebb eső helyszínen!

Print Friendly, PDF & Email

November közepén a Halász Móricz-kúriában ünnepeltük a Családsegítő Szolgálat, a két idősek otthona, a Vöröskereszt, a Reménysugár Fogyatékosok Napközi Otthona dolgozóit és a karitász önkénteseit a Szociális Munka Napja alkalmából.

A műsort a Múzsák Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges növendékei és művésztanárai adták. Az eseményen Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a szociális szférában tevékenykedőket, megköszönte egészéves áldozatos munkájukat, azt, hogy a Dabason élő nehéz helyzetben élő családok mindennapi megsegítéséért fáradoznak.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. december 12-én ( csütörtökön) 18.00. órai kezdettel ülést tart,  MELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Az ülés helye:  Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyaló (Dabas, Szent István tér l/b.)

2019. július 24-i hatállyal megszűnt a társasági adóban az adóelőleg-kiegészítési kötelezettség, ugyanakkor e jogintézményt a jogalkotó a helyi iparűzési adó vonatkozásában továbbra is fenntartotta.

Tájékoztatom, hogy az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (Art.) 3. melléklet II. rész A) alcím 1. pont b) alpontja és a helyi adókról 1990. évi C. törvény 41. § (9) bekezdés alapján a helyi iparűzési adóelőlegét a várható éves fizetendő adó összegére az adóév utolsó hónapjának 20. napjáig továbbra is ki kell egészítenie annak a társasági adóalanynak minősülő, kettős könyvvitelt vezető vállalkozónak (ideértve a külföldi székhelyű vállalkozó magyarországi fióktelepét, továbbá a kettős könyvvitel elveinek megfelelő könyvvezetést alkalmazó más külföldi székhelyű vállalkozót is), akinek vagy amelynek az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított nettó árbevétele a 100 millió forintot meghaladta.

Print Friendly, PDF & Email

December 1-jén, vasárnap a Levendulaházban és a Szent István téren

Részletes programok az alábbiakban:

Mikulás–ház(Levendula Ház - Dabas, Lakos doktor utca 27.)
10.30–11.00 Ringató a legkisebbeknek
10.00–11.00 óráig Portéka Színpad – Decemberi csillagok c. előadása
A Mikulás 10.00 órától várja a hozzánk ellátogatókat!
10.00–12.00 óráig Rénszarvas
11.00–11.30 Bábos Mesekuckó  Ajándék a Télapónak című meséje
11.00–12.00 óráig Páli Petra – Hóhercegnő és a Mikulás lányok
12.00–13.00 óráig Silver Duo Karácsonyi dalok
13.00–13.30 Mikulás karácsonyfájának átadása
13.30–14.00 óráig Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola gyermekeinek műsora
14.00–15.00 óráig Silver Duo – karácsonyi dalok
15.00 órától Mikulás a színpadon, ajándéksorsolás

Egész nap:
–    Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálatés Központ:  
      adományok átadása a rászoruló családok számára
–    Mézeskalács-kiállítás Egri Márta alkotásaiból, mézeskalács-díszítés
–    Barkácsmackó – mackókészítés!
–    Kézműves foglalkozás
–   ÁllatsimogatóTea, kakaó, kürtőskalács, forralt bor, kenyérlángos

Adventi Városházi Est (Dabas, Szent István tér)
14 órától kézműves termékek vására
16:00 órától Holdfénykert koncert
16:30 órától Budavári Gospel kórus koncert
17:00 órától tűzzsonglőrök és fényjáték
17:55 Adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása                      

18.00 Margaret Island koncert

Egész délután adventi kirakodóvásár, forralt bor, kürtőskalács, kézműves sátor, állatsimogató, kutya-örökbefogadás és a dabasi Karitász szervezésében adománygyűjtés a rászoruló családok részére!             

Print Friendly, PDF & Email

A Dabasi Önkormányzati Konyha 2019.12.07-én, és 2019.12.14-én NYITVA tart!  2019.12.21 – 2020.01.05. közötti időszakban a Konyha ZÁRVA tart, ezért sem étkezés, sem kiszállítás nem lesz!

Az étkezési díjakat, illetve megrendeléseiket is ennek megfelelően legyenek szívesek rendezni!

Köszönettel: Dabasi Intézményfenntartó Központ

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. november 26-án ( kedden) 17.30. órai kezdettel ülést tart,  MELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Az ülés helye:  Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyaló (Dabas, Szent István tér l/b.)

A 2019. október 24-én megtartott alakuló ülésen testvérvárosi delegációk, intézményvezetők, díszpolgárok, munkatársak, rokonok és még számos érdeklődő jelenlétében a megválasztott polgármester és a települési képviselők átvették megbízólevelüket a HVB elnökétől, dr. Pacsirta István Gábortól, majd letették az esküt.

Ezzel megalakult a képviselő-testület. Ezt követően Kőszegi Zoltán polgármester javaslatára titkos szavazással, minősített többséggel a képviselő-testület két alpolgármestert, Pálinkásné Balázs Tündét és Szandhofer Jánost választotta meg a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére. Majd felülvizsgálta a képviselő-testület a Szervezeti és működési szabályzatát, és döntött a polgármester és az alpolgármesterek illetményéről és költségtérítéséről. Utolsó napirendi pontként létrehozta állandó bizottságait, amelyek szintén megkezdhetik munkájukat.

Print Friendly, PDF & Email

A Szőlősi Közösségi Ház szeretettel meghív minden érdeklődőt a dr. Szabó József János, hadtörténész Háromért Hatot című előadására, amelyben a Dabasi-szőlőket érintő második világháborús hadmozdulatokat mutatja be.

Időpont: November 21. (csütörtök) 17.00 óra
Helyszín: Szőlősi Művelődési Ház (Kinizsi utca 68.)

Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.