Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
Holnap: Marcell, Maximilián napja lesz

Hírek, aktualitások

2015. Szeptember

Hivatalos projektátadó ünnepség
2015. szeptember 14-én 17:00 órakor a DAKÖV központi vízműtelepén hivatalosan is átadásra került a 811.942.278 Ft támogatásból elkészült ivóvízminőség javító beruházás. Az elkészült létesítményeket Kőszegi Zoltán Dabas város polgármestere, valamint Pánczél Károly országgyűlési képviselő adta át ünnepélyes keretek között, melyet követően sajtótájékoztatóra került sor a Dabasi Polgármesteri Hivatalban. A rendezvényről készült fotódokumentáció, TV felvétel, ill. sajtóanyagok a GALÉRIA, SAJTÓANYAGOK menüpontban érhetőek el.
Vizes hirek01

Kattintson a képre a nagyításhoz.

Nagyítás
Vizes hirek02

Kattintson a képre a nagyításhoz.

Nagyítás

2015. június

Befejeződött a hálózatépítés
További útkorlátozásokra nem kell számítania a lakosságnak, mert május végén befejeződtek a hálózatépítési munkák. Az új hálózati szakaszok műszaki átadás-átvétele még nem történt meg, az a közeljövőben várható, a néhány helyszínen szükséges útburkolat helyreállításokkal együtt.

2015. március

Elkezdődtek az ivóvízminőség javítási beruházás hálózatépítési munkái
2015. februárban megérkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) ivóvízhálózat építésre szóló engedélye, így a kivitelező megkezdhette a hálózatrekonstrukció keretében az új hálózati szakaszok kiépítését. Mindösszesen 10 helyszínen épülnek körvezetékek, ill. technológiai vezetékek Dabas központi részén, Gyónon, Sáriban, Dabas-Szőlőben és az Öregországút mentén, kb. 10 km hosszúságban.
A hálózatépítéssel érintett utcák (vezeték nyomvonalak):
  1. Szőlőhegyi úton az Öregországútig, majd az Öregországúton az Újhartyán-Dabas összekötő útig, s a kereszteződéstől a temető sarkánál meglévő tűzcsapig.
  2. Vasút utca – 5. sz. főút kereszteződésétől a Damjanich utca - Szőlősi utca sarokig.
  3. Rabárerdő utca a Vacsi úttól a Venyige utcáig, a Szőlő utcában a meglévő ágvezeték végponttól a Venyige utcáig, ill. az Örkényi úton a Venyige utcától kb. az Anna Karolina Lakodalmas-házig.
  4. A Zlinszky köz ágvezetéke a Hentes utca ágvezetékével kerül összekötésre.
  5. A Jubileumi Parktól az Iskola utca keresztezésével a Semmelweis utca, Május 1. utca, Erkel Ferenc utca és Zlinszky utca érintésével új vezeték építése a központi vízműig.
  6. A Tölgyfa utcában megépült vezeték végpontja az Andrássy utca ágvezetékével kerül összekötésre.
  7. A Bercsényi és Kisfaludy utcai ágvezetékek kerülnek összekötésre az utcák végén.
  8. A Rákóczi Ferenc utcában megépült ágvezeték (Zentai kereszteződéstől délre) a Besnyői utcában meglévő ivóvíz vezetékkel kerül összekötésre.
  9. A Szamos utcában megépült ágvezeték a Pipacs utcán keresztül kerül összekötésre a Fehérakác utcában meglévő ivóvíz vezetékkel.
  10. A Nyárfasor utcában megépült ágvezeték az 50-es főút keresztezésével kötjük össze a Szent János utcában, az Ipari Parkot ellátó meglévő ivóvíz vezetékkel.
Szintén február hónapban kaptuk meg az FKI vízkezelő technológiára vonatkozó engedélyét, így a korábban már építési engedélyek birtokában megépített, ill. néhány helyszínen befejezés előtt álló vízkezelő épületekbe beépíthetők a vízkezelő (víztisztító) technológiák.

A Központi, a Gyóni és a Zentai úti telepeken vas-, mangántalanítási technológia, míg az Ipari Parki telepnél a vas-, mangántalanítási technológia mellett ammónia és metángáz mentesítő technológia kerül beépítésre.
Az új vízkezelő rendszerek három hónapos próbaüzeme várhatóan március végén kezdődik el, míg az új hálózati szakaszok átadása folyamatosan fog zajlani, azokra próbaüzemi kötelezettség nincsen.

2014. november

A vízkezelő épületek jó ütemben haladnak
Mind a négy kivitelezési helyszínen tető alatt vannak a vízkezelő berendezéseknek helyet biztosító vízkezelő épületek. Kisebb épületek esetén van ahol már befejezés közeli állapot van, de valamennyi helyszínen lendületesen halad a kivitelezés.
Vizes hirek03

Kattintson a képre a nagyításhoz.

Nagyítás

2014. szeptember

Elkezdődött az ivóvízminőség javítási beruházás kivitelezése
Hosszú előkészítési és engedélyeztetési eljárást követően a kivitelező Hidrofilt Kft. elkészítette a kivitelei terveket, s 2014. szeptemberben végre elindultak az építési munkálatok. Első lépésként a vízkezelő berendezéseknek helyet biztosító kezelő épületek épülnek meg a Központi (DAKÖV központ), a Gyóni (Vacsi u.) és a Zentai utcai vízmű telepeken. A vízkezelő technológia és hálózati rekonstrukció kiviteli tervdokumentációja 2014. májusban lett leadva a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Hatóságnak, azonban ennek a vízjogi létesítési engedélye még nem érkezett meg.
Vizes hirek04

Kattintson a képre a nagyításhoz.

Nagyítás

2014. március

Dabas Város Önkormányzata kihirdette a „Tervezésre és építésre vonatkozó vállalkozási szerződés a “Dabas ivóvízminőség javítása” (pályázat azonosító száma: KEOP-1.3.0/09-11-2013-0028) című, FIDIC Sárga Könyv szerződéses feltételei szerint megvalósítandó generálkivitelezői munkák tárgyában.” megnevezésű közbeszerzési eljárás eredményét. A nyertes ajánlattevő a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. (8800 Nagykanizsa, Magyar u. 191.) lett, nettó 810 millió Ft-os ajánlati árral.

A hosszas előkészítő munkák és közbeszerzés lefolytatása után 2014. március 11-én aláírásra került a Dabas ivóvízminőség javítása tárgyú (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0028) beruházás generálkivitelezői vállalkozási szerződése. Vállalkozónak első lépésként a kiviteli terveket kell elkészítenie, s a vízkezelő technológia vonatkozásában vízjogi létesítési engedélyt szereznie, majd megkezdődhetnek a kiviteli munkálatok. A megvalósításra 450 nap áll rendelkezésre, mely azonban már tartalmazza a próbaüzemi időszakot is. Várhatóan a kivitelezés jelentős része még ez évben megvalósul.

Vizes hirek05

Kattintson a képre a nagyításhoz.

Nagyítás

2013. november

2013. október 18-án megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a „Tervezésre és építésre vonatkozó vállalkozási szerződés a “Dabas ivóvízminőség javítása” (pályázat azonosító száma: KEOP-1.3.0/09-11-2013-0028) című, FIDIC Sárga Könyv szerződéses feltételei szerint megvalósítandó generálkivitelezői munkák tárgyában.” megnevezésű közbeszerzési eljárás, melynek eredményeként várhatóan 2014. januárjában megköthető lesz a beruházás kivitelezőjével a vállalkozási szerződés.

 

2013. október

Nagy érdeklődés mellett megvalósult a „Dabas ivóvízminőség javítása” című projekt nyitórendezvénye a Halász Boldizsá Városi Könyvtárban, mely egyúttal az új könyvtár birtokba vételét is jelentette. A több száz résztvevő az ünnepélyes zenés kulturális műsort követően projektoros előadás keretében ismerhette meg a beruházás célját, tartalmát.
Vizes hirek06

Kattintson a képre a nagyításhoz.

Nagyítás
Az előadást követően állófogadás és kötetlen beszélgetés zárta le a sikeres napot. További képek, valamint a rádió és TV felvétel a Galéria, sajtóanyagok menüpontban tekinthető meg.

 

2013. szeptember

A dabasi ivóvízminőség javítási beruházáshoz kapcsolódóan lefolytatásra került a FIDIC Mérnök szolgáltatás (műszaki ellenőrzés) tárgyú közbeszerzési eljárás, melynek eredményeként az Uranus 2002 Mérnöki Iroda Kft. nyerte el a szolgáltatást.

MEGHÍVÓ:
Dabas Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a „Dabas ivóvízminőség javítása” című projektjének ünnepélyes nyitórendezvényére, melynek keretében sajtótájékoztatóra is sor kerül.

Köszöntőt mond: Kőszegi Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő
Időpont: 2013. szeptember 18. (szerda) 17.00 óra
Helyszín: Halász Boldizsár Városi Könyvtár (2370 Dabas, Ravasz L. u. 2.)

 

2013. július

Véglegesítésre került a mérnök (műszaki ellenőr), ill. az építési kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívása és dokumentációja. Az építési közbeszerzés iratanyag előzetes minőségellenőrzésen megy keresztül, melyre a Közreműködő Szervezethez az iratok benyújtásra kerültek. A kivitelezés közbeszerzési eljárása várhatóan a nyár végén indulhat el, s az ősz folyamán várható az eredményhirdetés.

2013. június

Dabas Város Önkormányzata az NKEK Nonprofit Kft-vel, mint Közreműködő Szervezettel megkötötte a „Dabas ivóvízminőség javítása” című, KEOP-1.3.0/09-11-2013-0028 jelű pályázatának támogatási szerződését, mely 2013. június 28-án hatályba lépett.

2013. május

A Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. 2013. május 10-ei levelében értesítette az önkormányzatot, hogy az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Dabas ivóvízminőség javítása” című, KEOP-1.3.0/09-11-2013-0028 jelű pályázatát a Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 852 321 426 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

2013. április

A beruházási pályázat előkészítését támogató „Dabas ivóvízminőség javítását célzó derogációs viziközmű projekt előkészítése” tárgyú, KEOP-7.1.0/11-2011-0035 azonosító számú pályázat megvalósítása befejeződött.

2013. március

A Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft-vel történt folyamatos konzultáció mellett befejeződött a Megvalósíthatósági tanulmány véglegesítése, s egyúttal benyújtásra került a beruházási pályázat a KEOP - 1.3.0/09-11 - Ivóvízminőség-javítás című konstrukcióra.

2012. december

A Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. megküldte a Megvalósíthatósági tanulmányról kiállított minőségbiztosítási jelentését, mely alapján megkezdődött a tanulmány jelentésben foglaltak szerinti kiegészítése, módosítása.

2012. június

Az Előzetes Vizsgálati Dokumentáció (EVD) alapján a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség megállapította, hogy nem szükséges részletes környezeti hatásvizsgálatot készíteni a beruházás vonatkozásában.

2012. május

A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség előírta a tervezett beruházással kapcsolatban Előzetes Vizsgálati Dokumentáció (EVD) készítését, annak eldöntésére, hogy szükséges-e részletes környezeti hatásvizsgálatot készíteni. AZ EVD elkészítése és hatósági vizsgálata megelőzi az elvi vízjogi engedély kiadását.

2012. október

A beruházás megkapta az elvi vízjogi engedélyt a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől, s az elvi engedély alapján kiegészített Megvalósíthatósági tanulmány benyújtásra került jóváhagyásra a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft-nek.

2012. június

Az Előzetes Vizsgálati Dokumentáció (EVD) alapján a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség megállapította, hogy nem szükséges részletes környezeti hatásvizsgálatot készíteni a beruházás vonatkozásában.

2012. május

A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség előírta a tervezett beruházással kapcsolatban Előzetes Vizsgálati Dokumentáció (EVD) készítését, annak eldöntésére, hogy szükséges-e részletes környezeti hatásvizsgálatot készíteni. AZ EVD elkészítése és hatósági vizsgálata megelőzi az elvi vízjogi engedély kiadását.

2012. április

KÖZMEGHALLGATÁS
Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete közmeghallgatást tart 2012. április 19-én (csütörtökön) 17:00 órai kezdettel a Halász Móricz kúriában (2373 Dabas, Kossuth L. u. 7.) melyre ezúton tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt. Közmeghallgatás témája: Dabas város ivóvízminőségének javítása tárgyú beruházás ismertetése, véleményezése (KEOP-7.1.0/11 és KEOP -1.3.0/09-11 támogatási konstrukciók).

2012. január

Megkezdődött a „Dabas ivóvízminőség javítását célzó derogációs viziközmű projekt előkészítése” megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése, mely várhatóan 2012. áprilisára fejeződik be.

2011. december

Dabas Város Önkormányzatának a „Dabas ivóvízminőség javítását célzó derogációs viziközmű projekt előkészítése” tárgyú, KEOP-7.1.0/11-2011-0035 azonosító számú pályázata támogatásban részesült, a Támogató Okirat 2011. december 28-án hatályba lépett.

2011. november

Az önkormányzat 2011. november 21-én benyújtotta a „Dabas város vízkezelő berendezései”, valamint a „Dabas város hálózatfejlesztése” tárgyú elvi vízjogi engedélyezései tervdokumentációkat a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség részére.


Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.