Dr. Halász Géza Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztése

Nyomtatás

Járóbeteg szakrendelő korszerűsítése

Projekt neve:
"A Dabasi Kistérségi Dr. Halász Géza Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézet "
Azonosító száma: KMOP-4.3.2-2008-0007

logopar

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A DABASI SZAKRENDELŐ KIVITELI SZERZŐDÉSÉNEK ALÁÍRÁSA

Dabas Város Önkormányzata 2008. március 31-én pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében meghirdetett Közép-Magyarországi Operatív Program KMOP-4.3.2 konstrukció keretében városunk járóbeteg szakrendelőjének korszerűsítésére, melyre

800.000.000 Ft  támogatást nyert el.

 

 A támogatási szerződés aláírását követően az elkészült kiviteli tervek alapján nyílt közbeszerzési eljárás került kiírásra a szakrendelő korszerűsítési, átalakítási és bővítési munkálataira. A közbeszerzési kiírás nyertes építőipari vállalkozása a Pesti Építő és Faipari Zrt. Az építési feladatokra vonatkozó vállalkozási szerződést 2010. december 8. napján írja alá Kőszegi Zoltán, Dabas város polgármestere és a Pesti Építő és Faipari Zrt. képviselője. A kiviteli szerződés szerint a beruházás bruttó költsége 568.791.920 Ft. A vállalkozó a szakrendelő építészeti átalakítását, korszerűsítését 2011. augusztus 1. napjáig vállalta. A projekt keretén belül megvalósuló korszerűsítéssel, fejlesztéssel érintett terület mérete 1997 m2.

Az épület utcafronti része magastetőt kap, a tetőtér beépítésre kerül, míg a  B épületszárny emelet és tetőtér ráépítéssel bővül. Az intézmény nyílászáró cseréi mellett korszerűsítésre kerül a fűtési rendszer is. Akadálymentes környezet fogja biztosítani a fogyatékkal élők egészségügyi szolgáltatásokhoz történő egyenlő hozzáférését. Az épület hőszigetelését a pályázaton kívüli pénzügyi forrásból az önkormányzat finanszírozza, melynek költsége bruttó 35.758.420 Ft. Ezen szakipari feladatokra vonatkozó közbeszerzési eljárást követően az önkormányzat szintén 2010. december 8-án köt szerződést a Bodrogi-Bau Kft.-vel.

A fejlesztések megvalósulásával tíz fő számára új munkahelyet teremtünk. Az orvos-technológiai eszközök közbeszerzését a Hoge Orvosi Műszer Kft., és az Artmed Kft. nyerte meg, mely keretében diagnosztikai orvosi műszerek, sterilizálási eszközök, laboratóriumi berendezések, valamint fizikoterápia és kúraszerű ellátáshoz szükséges eszközök, és képalkotó diagnosztikai berendezések összesen bruttó 232.312.313 Ft értékben kerültek beszerzésre. A berendezések az építési ütemek átadásával folyamatosan kerülnek leszállításra, és beüzemelésre a dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézetbe. A laboratóriumi eszközök szállítása bruttó 62.399.375 Ft értékben 2010. május 17-én már megtörtént.

További információ:    Kőszegi Zoltán, polgármester     Tel: (29) 561-200

 


Print Friendly, PDF & Email