2020. január 17. péntek
Antal, Antónia
Holnap: Piroska napja lesz

Slider Dabasi ujsag

Ünnepi készülődés a sári katolikus iskolában

A Szent János Katolikus Általános Iskolában második éve működtetem a gasztronómiai szakkört, amelynek keretében sütemények készítésével foglalkozunk. A gyerekek nagy örömmel és szeretettel járnak ezekre a foglalkozásokra. Heti 20-25 gyerek vesz részt a szakkörön 8-10 fős csoportokban. Az iskola ezzel a lehetőséggel segíti a szülőket gyermekeik pályaválasztásában, és az itt elsajátított tudást otthon, anyukájuk konyhájában is tudják kamatoztatni.

A szakkör segít a diákoknak megismerni az élelmiszereket, a sütemények előállításához szükséges alapanyagokat és azok arányait. Az elkészített süteményeket a gyerekek elosztják, esznek belőle és a többit hazaviszik a családnak. A foglalkozások kitűnő hangulatban, játékosan zajlanak, amelyeket megkoronázunk egy nyári táborral is. Most épp a húsvéti előkészületek folynak szakkörünkben, az ünnepi asztalra különböző aprósüteményeket, marcipántojás és –nyuszi figurákat készítünk a gyerekekkel.

A gasztronómiai szakkör elindításához – járáson belül- bármely iskola csatlakozhat. Jelentkezni lehet a 29/360-199-es telefonszámon, ahol a további részleteket is megtudhatják az érdeklődők.

A foglalkozásokat technikaóra keretébe lehet beépíteni, és utolsó tanítási órában célszerű tartani, figyelembe véve az adott iskola lehetőségeit.

Tusák Lajos
cukrászmester

tusak01

Kattintson a képre a nagyításhoz.

Nagyítás
tusak02

Kattintson a képre a nagyításhoz.

Nagyítás
Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.
BŐVEBBEN ELFOGADOM