ZÁRDAKERT Idősek Otthona

Nyomtatás
    zardakoz ikon2
 Cím: 2373 Dabas, Zárda köz 6.
Telefon: 06/29/367-299
Fax: 06/29/567-082
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Weboldal:  www.szeretetszolgalat.hu
   
   
 
 

Az intézmény rövid ismertetése

1950. előtt a Jézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek rendháza volt, ahol a nővérek árvaházat, óvodát és napközit működtettek. A földszintes, pavilonos épületegyüttes 3,5 hektár, hatalmas területen szép nagy belső kerttel és udvarral igazi otthont ad a mintegy 165 lakónak. Az otthon 2001-től Katolikus Szociális Módszertani intézetként is működik.

Elhelyezés

3-4 ágyas szobákban
A betegszobák 4 ágyasak

Ápolás

Az otthon felkészült az Alzheimer-kórban és más szellemi hanyatlásban szenvedő időskorúak speciális ellátására. Az Alzheimer-kór egyre nagyobb méretekben terjed hazánkban is és egyre nagyobb az igény speciális otthonokra, különösen a betegség végső stádiumában szenvedők részére. Az otthonban kialakított körülmények biztonságot nyújtanak ellátottainknak. A hatalmas télikert halakkal, madarakkal, sok növénnyel, szép és nyugalmat biztosító környezetet teremt számukra. Külső biztonságos sétakertünket a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően alakítottuk ki.

Foglalkoztatás

 

Foglalkoztatóink segítségével ellátottaink napi rendszerességgel vehetnek részt különböző, a képességeiknek megfelelő, tevékenységekben.

Hitéleti alkalmak

 

Az otthon kápolnájában heti rendszerességgel tartunk szentmisét, evangélikus és református istentiszteletet. Ezen kívül igény szerint biztosítjuk a hitéleti ellátást lakóink számára.

Látogatás

Az intézmény nyitott, bármikor látogatható.

Print Friendly, PDF & Email