Díjugratás - összefoglaló

Nyomtatás
Június 8-án ismét egy remek hangulatú díjugrató versenyen vehettek részt a lovasok Ócsán az Equina Lovasfarmon, ahol a Szervál Sportegyesület versenyzője Lovestyán Rita ismét egy hibapont nélküli lovaglást mutatott be új lovával Doroval. Doronak ez volt az első versenye és remekül teljesített.

Június 20-23.között négy napos országos minősítő versenyt rendeztek Budapesten a Kerepesi út Tattersallban. A minősítő versenyek célja az Országos Bajnokságra való kvalifikáció. Rita a pénteki, a szombati és a vasárnapi versenynapon állt rajthoz Cassis Szm nevű lovával az eddigieknél magasabb kategóriában, az A1-es versenyszámban. A pénteki versenynapon a páros a 19.a szombati versenynapon a 39. a vasárnapi versenynapon pedig a 8. helyet szerezte meg. 

Július 20-án került megrendezésre a XVIII. Elektrolux Lovasverseny Jászberényben. a verseny fő támogatója az Elektrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft értékes tárgynyereményeket ajánlott fel. A létszám korlátozás miatt a versenyre való bejutás sem volt egyszerű és a pályaépítő sem könnyítette meg a versenyzők dolgát, hiszem a technikásan megépített és szűk fordulatokkal tarkított pályák feladták a leckét a lovasoknak.

A Szervál Sport Egyesület versenyzője Lovestyán Rita a B/3-as versenyszámban (120 cm) indult szürke kancájával Cassis SzM –el. A páros ebben a versenyszámban a 15. helyet szerezte meg. A B/4-es versenyszámban az Elektrolux Nagydíjban (125 cm) is résztvevő páros nagyon szép pályát lovagolva, de sajnos 1 verőhibával a 11. helyen zárta a versenynapot.

Június 25-28 között 4 napos országos minősítő versenyt rendeztek Kecskeméten az Airvent Lovasklubban.
Rita 3 versenynapon lovagolt, A1-es versenyszámban(125 cm). A nagy létszámú mezőnyben a pénteki napon a 20. szombaton a 23. és vasárnap a 12. helyet szerezte meg.

Augusztus 1-4 között szintén 4 napos országos minősítő versenyt rendeztek Tápiószentmártonban a Kincsem Lovasparkban.
A csütörtöki versenynapon Rita szintén Cassis SzM –et lovagolta a B/3-as versenyszámban ahol a 6. helyet szerezte meg a páros.
A vasárnapi versenynapon a 125 cm-es vadászugratásban a 3. helyre lovagolták magukat.

Augusztus 22-25 között a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok adott otthont az idei év utolsó minősítő versenyének.
263 lovas és 430 ló vett részt a precízen lebonyolított és csodás környezetben megrendezett versenyen.
A már összeszokott Lovestyán Rita- Cassis SZM páros a pénteki versenynapon 3 verőhibával lovagolt a B/3 –as (120 cm) versenyszámban. A szombati napon sikerült ezt az eredményt korrigálni és az A/1- es versenyszámban 1 hibapont idő túllépéssel, de verőhiba nélkül sikerült az 5. helyet megszerezniük. A vasárnapi versenynapon szintén az A-1-es számban (125 cm) rajthoz álló páros ismét remek formában, hibapont nélkül lovagolt, így kvalifikálták magukat a szeptember 5-8 között a Budapesti Tattersallban megrendezésre kerülő Országos Magyar Bajnokságra.

 

 

Jaszbereny3

Kattintson a képre a nagyításhoz.

Nagyítás

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email