2018. március 23. péntek
Emőke
Holnap: Gábor, Karina, Miléna napja lesz

Archív híreink 2013

December 20-án, pénteken került sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol idén is átadták az Év Sportolója, az Év Edzője, az Év Csapata díjakat és a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet.

Az eseményről készült  videofelvételt és a díjazottak névsorát, valamint méltatásaikat tekinthetik meg olvasóink.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

Dabas Város Önkormányzata december 20-án (pénteken) 18.00 órakor tartja hagyományos SPORTGÁLÁJÁT, ahol átadásra kerülnek az ÉV SPORTOLÓJA, az ÉV CSAPATA, az ÉV EDZŐJE díjak, valamint a  DABAS VÁROS SPORTJÁÉRT kitüntető cím.

Minden sportkedvelő dabasi polgárt szeretettel várunk rendezvényünkre!

Kőszegi Zoltán

polgármester

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

A GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat részeként október 13-án  Mi lakik a bélrendszerben? címmel Tóth Gábor étrendkutató, élelmiszeripari mérnök, élelmiszerfejlesztő, táplálkozástudományi előadó, szakíró tartott  előadást, ételkóstolót és személyes tanácsadást.

Az eseményről készült felvételeket tekinthetik meg most olvasóink.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

XV. DABASI NAPOK rendezvénysorozat részeként szeptember 14-én került sor Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, egyetemi tanár előadására a Táncsics Mihály Gimnázium aulájában. Az előadás témája az iskola és a család kapcsolata volt.

Most az előadás első részéről készült felvételt tekinthetik meg olvasóink.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

November 28-án országszerte nyílt napot tartottak a kormányhivatalok. Ez alkalomból lehetőség nyílt arra, hogy a lakosság megismerkedhessen a közigazgatási egységek mindennapjaival, az érdeklődők betekinthessenek az ott folyó munkába.

Dabason a járási hivatalban megrendezett nyílt napról készült összefoglaló anyagot és egy riportot tekinthetnek meg olvasóink Garajszki Gábor hivatalvezetővel.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

Két dabasi fotóművész is tagja lett az idei évtől a Magyar Fotóművészek Világszövetségének. PÉLI LÁSZLÓ és PRAUDA MIKLÓS eddigi munkásságának és fényképeikkel kiállításokon is elért sikereiknek elismeréseként kaptak meghívást a szövetség tagjai közé.

Első szereplésük a szövetség tagjaiként a 10. alkalommal Kisújszálláson megrendezett fotókiállításon volt.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

A Pest Megyei Romák Regionális Jogvédő és Foglalkoztatási Alapítvány támogatást nyert a TÁMOP 1.4.1-11/2 Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása pályázati konstrukcióra benyújtott pályázatra.  

A támogatás forrását az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. További részletek ide kattintva.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

November 14-én mindegy 80 szociális dolgozó gyűlt össze a városháza nagytermében, a Szociális Munka Napja alkalmából megrendezett ünnepségen.

A rendezvény elején elhangzott egy mese a jóságról és segítőkészségről Mátyus Dániel, a Gyóni Géza Általános Iskola diákja előadásában, majd Kőszegi Zolán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A program a Rászorultakért és Elesettekért Díj átadásával folytatódott, amelyet idén Farkas Istvánné, a Társult Önkormányzatok Együtt Segítőszolgálatának munkatársa vehetett át.

2013. november 16-án, szombaton Gyónra látogatott Kozma Imre atya, irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és elnöke, hogy Dabas-Gyónon a Szent Péter katolikus templomban megtartott ünnepi szentmisét celebrálja.

Az eseményről készült felvételeket tekinthetik meg most olvasóink.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

2013. november 16-án, szombaton Gyónra látogat Kozma Imre atya, irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és elnöke.

Ezen a napon 17.00 órától szentmisét mutat be a gyóni Szent Péter templomban, ahová szeretettel várjuk felekezettől függetlenül a hívőket és a nem hívőket egyaránt. A szentmisét követően előreláthatólag alkalmunk lesz szabadon beszélgetni Imre atyával.

A GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat egyik nagy sikerű rendezvénye Zsírosné Kraicsovszki Katalin varrónő kiállításának megnyitója volt október 19-én a Halász Móricz-kúriában.

Most a rendezvényről készült felvételeket tekinthetik meg olvasóink.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

Az idei GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat nyitórendezvényeire október 12-én került sor. Már az első napon nagyon sok és érdekes programmal várták az érdeklődőket a szervezők.

Most az első nap rendezvényeiről tekinthetnek meg olvasóink egy összefoglaló anyagot.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

A Dabasi Táncszínház a nagy sikerű Szívfacsaró című darab bemutatását követően új produkcióval, az eszm(Élet) c. előadással mutatkozik be.

Helyszín: Táncsics Mihály Gimnázium aulája.

Időpontok:
nyílt főpróba: 2013. november 16. (szombat) 17 óra
bemutató: 2013. november 16. (szombat) 19 óra

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

XV. DABASI NAPOK rendezvénysorozat részeként szeptember 19-én került sor a IX. Dabasi Építészeti Kiállítás megnyitójára. A 2013. évi Dabasi Építészeti Kiállítás témája: építészet és táj volt.

A  rendezvény megnyitójáról készült összefoglaló anyagot tekinthetik meg most olvasóink.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

Nem árt, ha tudjuk, hogy miként alakulhat ki kéménytűz és, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy ezt meg tudjuk előzni. Az utóbbi években, mind többen állnak vissza vegyestüzelésre ill. használnak különféle kandallókat, kiegészítő fűtésként.

A szilárd tüzeléssel fűtők esetében az intenzív fűtés, az alacsony külső hőmérséklet miatt a kéményben meg növekedett huzathatás több esetben, a kéményben lerakodott korom meggyulladását eredményezheti.

Olvasóink Prohászka Csabával a Dabas-Diego KC elnökével készült interjút tekinthetik meg a következőkben, mely az utánpótlás nevelés Dabason, a felnőtt férfi kézilabda csapat elmúlt évi sikerei valamint példaképek az Obo Arénában témaköreit foglalja magába.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

Október 26-án került sor az újszülöttek köszöntésére a sári Mánteleki úti óvodában.

A 2013-as év első félévében 90 csecsemő született városunkban, őket és szüleiket köszöntötte Dabas Város Önkormányzata ezen a rendezvényen. Kezdésként az óvodások rövid műsorral mutatkoztak be, majd Kőszegi Zoltán polgármester üdvözölte a megjelent családokat és átadta a kicsik ajándékait.

A szénmonoxid (CO) igen veszélyes mérgező gáz, ami éghető anyagok tökéletlen égésekor keletkezik. A fő veszélyt a gáz felismerhetetlensége, érzékelhetetlensége okozza, ugyanis színtelen, szagtalan, az emberi érzékszerveknek teljesen „láthatatlan”.

A belélegzett gáz csökkenti a vér oxigénszállító képességét azáltal, hogy megköti az oxigén szállítását végző hemoglobint. A szénmonoxid kötődése a hemoglobinhoz sokkal nagyobb az oxigénnél, így már igen kis mennyiségű gáz is nagyon veszélyes lehet.

Az Országos Szlovák Önkormányzat Szlovák Közművelődési Központja kétévente rendezi meg a Vo Víre Tanca/Táncforgatag országos szlovák néptáncminősítőt Szarvason, amelyen idén első alkalommal a sári hagyományőrző csoportok is részt vettek 42 fővel a Sári Lakodalmas produkció újrakoreografált változatával.

A Borovenka és KisBorovenka Néptánccsoportok, a Rozmaring Hagyományőrző Népdalkör és a Bazsalicska Citerazenekar hagyományőrző kategóriában ezüstminősítést kaptak.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

A katasztrófavédelem a szüreti időszak kezdetével felhívja a lakosság figyelmét az év ezen időszakára jellemző veszélyforrásra, a mustgáz mérgezésre. A gondatlanság és figyelmetlenség miatt minden évben több baleset vagy haláleset következik be országszerte.

Tartalom nyomtatás, PDF és Email

Search