2018. április 25. szerda
Márk, Márkó, Márkus
Holnap: Ervin napja lesz

Archív híreink 2012

Gyóni Napok

Október 19. és 28. között lezajlott a Gyóni Napok rendezvénysorozat, amely idén is megmozgatta a városrész számos közösségét, iskolákat, óvodákat, egyházi közösségeket, nyugdíjasklubokat és más civilszervezeteket. A rendezvényen minden korosztály képviseltette magát, az óvodáskorúaktól a szépkorúakig.

A programokban fontos szerepet kapott a hagyományőrzés, főleg A Gyóni Tájház 10 éves című rendezvényen elevenítették fel a Gyóni Géza Nyugdíjas Klub tagjai a régi városrészi tradíciókat.

Nagy sikert aratott a Sün-dörgő nevű családi program a Halász Móricz-kúriában, ahol sok őszi csodával lepték meg a szervezők a gyerekeket. A Gyóni Géza Általános Iskola közössége a retró jegyében mutatta be az elmúlt évtizedek divatját. A kifutón gyerekek, tanárok, szülők  vonultak végig, és gazdag kiállítási anyagból is lehetett tájékozódni az elmúlt idők öltözködési szokásairól.

A rendezvénysorozaton könyvbemutató, táncház, koncert és pantomim-előadás is színesítette a választékot. A szervezők a gyóniak egészségének megőrzéséről is gondoskodtak, hiszen idén is nagyon látogatott volt a Dr. Klemencz Hajnalka rendelőjében lezajlott egészségnap.

A  rendezvénysorozatról készült fényképek megtekinthetőek képgalériánkban ide kattintva.

Print Friendly, PDF & Email

Search